37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Abazović: Uvjeren sam da će Podgorica dobiti vlast koja proističe iz volje njenih građana

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović uputio je čestitku povodom 19. decembra, Dana oslobođenja i Dana Glavnog grada Podgorice.

“Ovaj datum podsjeća nas na Podgoricu kao simbol neustrašivosti, podviga i upornosti u Drugom svjetskom ratu. Ona svjedoči da su riješenost, solidarnost i nesebičnost, jasna i poštena vizija njenih građana, siguran put do ostvarenja brze i uspješne materijalne obnove i razvoja. Građani Crne Gore i Glavnog grada i danas dokazuju potrebu i spremnost da Podgoricu razvijaju kvalitativno, suštinski – infrastrukturno. Jačanje i širenje lokalne i regionalne infrastrukturne platforme, otvara nove perspektive razvoja Glavnog grada, koji ima dominantan geostrateški potencijal u odnosu na cijeli region”, naglašava Abazović u čestitki.

Kako ističe, Podgorici treba ravnomjerni i izbalansirani razvoj koji podrazumijeva poštovanje principa održivosti u čijem centru je pojedinac i potreba svakog građanina.

“Stabilne finansije, pristupačnost i transparentnost u postupanju i poslovanju administracije, digitalizacija, pravac je u kom menadžment grada ima prostora za napredovanje. Zaštita zajedničkih prirodnih dobara, naročito vodoizvorišta, riječnih tokova i očuvanje basena Skadarskog jezera, bolji odnos prema gradskom prostoru, održivo valorizovanje hidro, energetskog, turističkog i agrarnog potencijala cijele Zetske i Bjelopavlićke ravnice, te investiranje u Aerodrom, željezničku i putnu mrežu, urgentni su, ali i inspirativni izazovi i zadaci koji stoje kako pred državnom administracijom, tako i pred aktuelnom i budućom lokalnom samoupravom”, ističe Abazović.

“U uvjerenju da će se u budućnosti neupitno poštovati osnovni principi prava, demokratije i javnog interesa, te da će Podgorica ubrzo dobiti vlast koja proističe iz slobodno izražene volje građana na posljednjih lokalnim izborima na radost svih građana Glavnog grada i države, još jednom vam čestitam Dan Podgorice”, navodi premijer u čestitki.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime