32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Abazović: U vladi  za sada  CnB, SNP i manjinske partije

Lider Građanskog pokreta URA i mandatar Dritan Abazović rekao je vezano za termin kada će predložiti sastav nove vlade da se moraju sačekati sve partije da se izjasne. On je uoči sjednice Predsjedništva UAR kazao da manjinska vlada treba da bajpasira konkretnu situaciju, a da onda građani na izborima izaberu pravu političku vladu sa istim ili drugim akterima.

“Patriotizam do posljednje fotelje nije imanentan ovoj partiji, niti treba da bude imanentan ovoj vladi. Ko misli različito moramo poštovati, ali ne možemo se složiti. Ne staraju se svi o nacionalnim interesima, već se često skrivaju iza njih. Patriotizam do posljednje fotelje nije imanentan ovoj partiji”, kazao je Abazović.

Govoreći o tome da kod nekog došlo do kolebanja, drugačijeg razmišljanja u vezi podrške manjinske vlade, on je kazao da to ne smatra nedemokratskim.

“I volio bih da oni obavijeste javnost”, izjavio je Abazović.

Po njegovom sudu, ipak nije došlo do kolebanja ili drugačijeg razmišljanja.

“Sve što neko pokušava da uradi jeste da malo kalkuliše sa lokalnim izborima. To je moja percepcija u ovom trenutku”, tvrdi mandatar.

Upitan kako komentariše poruke iz DPS-a da se vraćaju na vlast i da ključne odluke ne mogu biti donešene bez njihove podrške rekao je da lično nema problema sa tim.

“Ako ta izjava možda njih čini dodatno srećnim, srećno im bilo. Ne bih volio da dođemo u situaciju da nakon 30 godina vlasti imam situaciju koju sad ima DPS. Ako oni misle da je to odlično za njih, super – sve je okej. Ono što je za manjinsku vladu mogu reći da ne mogu osporiti da je DPS zbog ranije najavljenog neučestvovanja u vladi ipak pokazao malo veći stepen tolerancije, odnosno značajno veći stepen tolerancije nego druge partije koje žele da participiraju, pa samim tim imaju neke apetite koji često nisu racionalni”, ukazao je Abazović.

Po njegovoj tvrdnji, mandatar je vrlo tolerantan i nema nikakvu uskoću u smislu onoga što treba da bude širi društveni konsenzus oko evropske vlade.

Abazović je rekao da će, za sada, u vladi učestvovati tri strukture (savez “Crno na bijelo”, Socijalistička narodna partija i partije nacionalnih manjina).

“Ako bude još nekih ja sam raspoložen, a ako ne bude onda mogu i ove tri da prođu”, podvukao je Abazović, ističući da očekuje podršku još nekih vanparlamentarnih subjekata koji mogu direktno da učestvuju.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime