37.8 C
Podgorica
14.07.2024.

Abazović o “Ničijoj kući”: Očekujem super finale

Bivši crnogorski premijer i lider GP URE Dritan Abazović gostovao je u emisiji “Argument” na RTCG TV, gdje je odgovarao na pitanja o aktuelnim dešavanjima povodom pretresa takozvane “Ničije kuće” i afere koja se vodi oko ovog slučaja. Na pitanje novinarke o njegovim očekivanjima, Abazović je izjavio da očekuje “super finale”.

“Super finale znači da ulazimo u onu fazu da u Crnoj Gori baš nema nedodirljivih. Sada smo poodmakli i to je to. Ja očekujem da se ovo nastavi, i to je ono što sam rekao metaforički – ‘tresanje kaveza’. Ne znam šta će tamo pronaći niti ulazim u to niti govorim o nekom konkretnom slučaju, neka se ispita. Nisam siguran da je ta Ničija kuća neka nekretnina koja je trebala da završi na tržištu i tako dalje. Pročitao sam da je vlasnik to navodno saopštio. Treba vidjeti,” rekao je Abazović.

Premijer je podsjetio na aferu “Telekom”, ističući da su te stvari povezane. “Imamo kupovinu akcija Prve banke, imamo ‘Prvi milion’, imamo pozajmicu od braće Ban kao kolateral koji je uzeo bivši predsjednik Milo Đukanović. Kasnije je to vratio kroz prodaju akcija Prve banke. A to ljudi zaboravljaju, i to je ok. Ali institucije to ne treba da zaborave,” istakao je.

Na pitanje o tome da li mu je predsjednik Atlas grupe prilikom susreta u Londonu dao neke dokaze i kakav epilog očekuje u tom slučaju, Abazović je rekao: “Nije to predmet rasprave ovdje. Ja sam mu rekao da smatram da je dobro da dođe u Crnu Goru i kaže sve što zna. Mislim da bi on bio odličan saradnik u svim ovim slučajevima, jer dosta zna o dotičnoj gospodi. I vjerovatno mnogo bolje zna od svih nas, e sada je sve na njemu da li želi da saopšti.”

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime