24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Abazović najavio kaznenu politiku prema određenim medijima

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da ima mnogo dezinformacija u javnom prostoru i da je u Crnoj Gori lažna vijest postala dominantna.

“Velika politička borba se vodi na društvenim mrežama. Nedostaje profesionalizam, prisutna je velika tendencioznost”, kazao je Abazović na konferenciji Centra za demokratsku tranziciju (CDT) “Mreža dezinformacija: ukradena demokratija”.

Smatra de je veoma važno u ovom trenutku se opredijeliti, jer konflikt nije na idejnoj ravni i na ravni društvenih mreža već svakodnevno i odnosi brojne živote.

Kazao je da i danas ima situaciju da ga zatrpavaju sa informacijama ko će biti u vladi i niko ne stavlja ni upitnik, već kažu: ” Je li moguće da će taj i taj biti u vladi?”

“Ako se formira 43. Vlada, a formiraće se, ovako ili onako, treba ispuniti obaveze i kaznena politika prema određenim medijima treba da se pojača. Ne mislim da su naši mediji predaleko od medija iz regiona kojima smo oduzeli licencu”, kazao je Abazović.

Rajnke: Rusija ima mašinu za dezinformacije

Rajzing Rajnke je kazala da Rusija ima mašinu za dezinformacije.

“One plivaju medijskim prostorom i cilj im je da proizvedu toliko konfuzije da ih je teško kontrolisati.

Rekla je da Rusija ima biološki i hemijski program naoružanja i da postoje dokazi za to, te da nije tačno da to ima i SAD.

Poslanik Evropskog parlamenta Tonino Picula rekao je da sve izraženija problematika dezinformisanja postaje sve opasnija.

Picula je kazao da je među najgoim dezinformacijama uoči rata u Ukrajini bilo to što je predsjednik Rusije Vladimir Putin kontinuirano govorio da neće napasti Ukrajinu.

“Narativ Kremlja je toksican jednako kao i vojna agresija”, kazao je Picula.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime