26.9 C
Podgorica
15.07.2024.

PES: Milatović i DPS najviše žale za uređivačkom politikom RTCG-a iz vremena Radojke Rutović

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da iako se u izvještaju EU prije manje od mjesec dana navodi da RTCG proizvodi politički uravnotežen sadržaj, to nije spriječilo sinhronizovanu akciju Jakova Milatovića i DPS-a da imaju najveću primjedbu na izvještaj RTCG-a.

”Očigledno je da Milatović i DPS najviše žale za uređivačkom politikom RTCG-a iz vremena Radojke Rutović”, kazali su iz PES-a.

“Politički pritisak na Javni servis koji predsjednik države vrši za interes tajkunskih medija sigurno će se naći u izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija koje se bave slobodom medija”, očekuju u PES-u.

“Nije nam iznenađenje reakcija DPS-a, koliko dojučerašnjeg funkcionera PES-a, koji je postao predsjednik države, a nakon toga više puta pokazao upornost da se obračunava sa onima koji su ga glasali za poziciju koju sada obavlja”, navode iz PES-a.

“Podržavamo princip sadašnjeg predsjednika Milatovića da se afirmiše transparentnost. Žalimo što taj princip nije primijenio kada je sa pozicije predsjednika raspisao “javni oglas” za savjetnike na koji se prijavilo više stotina kandidata, a potom ipak odlučio da odustane od transparentnosti i iskoristi diskreciono pravo”, kazali su iz PES-a.

“Sada je jasnije zašto su jedino poslanici DPS-a i njima bliskim poslanicima imali sluha na sugestije predsjednika da nepotpisani zakoni nisu ustavni”, navode iz PES-a.

“Ukoliko su Milatović i DPS u pravu, očekujemo da reaguje Ustavni sud. No, jasno je da od toga nema ništa i da je po srijedi samo zajednički pokušaj da se PES diskredituje”, zaključuju iz PES-a.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime