19.1 C
Podgorica
24.03.2023.

NBA liga odobrila prodaju Finiksa milijarderu Metu Išbiji

Bord košarkaške NBA lige saopštio je danas da je odobrio američkom milijarderu Metu Išbiji da postane većinski vlasnik Finiks Sansa iz NBA lige i Finiks Merkjurija iz WNBA lige.

U saopštenju se dodaje da će preuzimanje kluba biti obavljeno do kraja ove nedjelje. Na glasanju je bilo 29-0, pošto je predstavnik Klivlenda bio uzdržan.

AP podsjeća da je Išbija vlasnik, predsjednik i izvršni direktor kompanije Junajted holsejl morgidž sa sjedištem u Mičigenu. Išbija sebe smatra najvećim hipotekarnim kreditorom u zemlji, a magazin “Forbs” je njegovo bogatstvo procijenio na 5,1 milijardu dolara. On je 20. decembra prošle godine pristao da za četiri milijarde dolara kupi oba kluba.

Robert Server je prodao Finiks posle suspenzije od godinu dana koju je dobio u septembru prošle godine zbog uvreda na rasnoj osnovi i zlostavljanja na radnom mjestu. On je kažnjen i sa 10 miliona dolara.

Kupovina Finiksa je novi rekord NBA lige, jer je prethodno najviše novca prije nekoliko godina dao Džo Ca, koji je Bruklin netse platio 2,35 milijardi dolara.

Server je kupio Sanse 2004. godine za 401 milion dolara.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime