25.9 C
Podgorica
14.06.2024.

Izbori u Budvi: Do 18 časova glasalo 52,44% birača

Biračka mjesta za lokalne izbore u Budvi otvorena su jutros u sedam sati.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Đorđije Vujović kazao je za Radio Crne Gore (RCG) da je do 15 sati na lokalne izbore u Budvi izašao 7.561 birač, što je 39,72 odsto od ukupnog glasačkog tiječa.

Takođe, nema prijavljenih nepravilnosti.

Na lokalnim izborima u Budvi do 18 sati glasalo je 52,44 odsto upisanih birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Đorđije Vujović kazao je Vijestima da su pravo glasa do 18 sati iskoristila 9.983 birača, kao i da nema prijavljenih nepravilnosti.

“Izborni dan je počeo u najboljem redu, za sada je sve kako treba. Na ovom biračkom mjestu glasa 814 birača. Očekujem da izborni dan prođe u najboljem mogućem redu, bez ikakvih nepravilnosti i većih smetnji. Nadamo se da će građani ispuniti svoje glasačko pravo i izaći na izbore,” istakla je predsjednica biračkog odbora – biračko mjesto br 10A, OŠ Stefan Mitrov Ljubiša, Mia Vujović.

U izbornoj trci učestvuju liste “Budva naš grad – Nikola Jovanović”, “Demokrate – Ojačaj, obnovi, oživi – Budva odlučuje! – Đorđe Zenović” i “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad”, čiji je nosilac Mladen Mikijelj.

Koaliciju Za budućnost Budve čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Pokret za promjene, Ujedinjena Crna Gora, Demos, Prava Crna Gora, Radnička partija i Slobodna Crna Gora.

Na izborima u Budvi učestvuju i liste Pokreta Evropa sad, koju predvodi Predrag Zenović, Crnogorske evropske partije čiji je nosilac Novak Adžić i Demokratske partije socijalista koju predvodi Nikola Milović.

U izbornoj trci su i liste „URA – dr Dritan Abazović – Drugačije!”, Čist izbor-Petar Odžić“ koalicije Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, kao i lista „Dr Vujičić Božidar – Za stvarne promjene“.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime