11.8 C
Podgorica
26.11.2022.

Buterinu državljanstvo CG na inicijativu Spajića

Osnivaču eterijuma i jednom od najvećih stručnjaka u blokčejn industriji Vitaliku Buterinu dodijeljeno je državljanstvo Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja, prenosi RTCG.

Navodi se da je Buterin stekao crnogorsko državljanstvo prijemom, na predlog premijera Zdravka Krivokapića, a nakon inicijative ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i mišljenja tog resora.

“Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je, prepoznajaći značaj ove inicijative, donio odluku o prijemu u crnogorsko državljanstvo Vitalika Buterina na predlog premijera i danas mu je uručen pasoš Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je grupa svjetskih stručnjaka u kripto industriji boravila u Crnoj Gori na poziv Spajića.

“Saradnja sa njima je od posebnog značaja za doprinos razvoju crnogorske ekonomije, privlačenje investicija i otvaranje visoko-platežnih radnih mjesta u toj industriji”, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Buterin kao najpoznatije ime te industrije doprinijeće daljoj promociji Crne Gore i sveukupnom razvoju kripto industrije u našoj državi.

“Crna Gora radi na uspostavljanju zakonodavnog okvira koji će omogućiti da se na najbolji način iskoristi ova tehnologija i da doprinese rastu bruto-domaćeg proizvoda”, kaže se u saopštenju.

Buterin je, kako se navodi, nakon nedavnog panela “Budućnost Sad! Nova era crnogorskih finansija”, kazao da Crna Gora mora imati dobru legislativnu osnovu, kao i kapacitete za edukaciju mladih generacija da bi građani osjetili korist od te tehnologije.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime